Author Topic: iPhone 3G BB 06.15.00 Whited00r 6 Stuck On Emergency Call Screen  (Read 2865 times)

Offline Exodious

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 9
  • Country: id
  • Whited00r iPhone User
    • View Profile
  • Device: iPhone 3G
  • My Computer: Windows
iPhone 3G BB 06.15.00 Whited00r 6 Stuck On Emergency Call Screen
« on: December 27, 2013, 05:59:10 PM »
hay all I want to ask, why do I get the iPhone 3G Emergency Call? I install Whited00r Unlocked, but suddenly my iPhone Stuck in Emergency Call! when my iPhone has been unlocked with Ultrasn0w


see this photo, SIM Card I read, my iPhone 3G but still stuck in emergency call!




how do I fix it? please help me  :'(

*sorry my bad english, I am Indonesian people*

Edit by bcooperizcool to provide more keywords in the title :)
« Last Edit: December 28, 2013, 05:36:16 PM by bcooperizcool »

Offline Bruan

  • Feature Developer
  • Administrator
  • SuperHero Member
  • *****
  • Posts: 13082
  • Country: 00
  • Methuselah
    • View Profile
    • Bruan_WD Twitter
  • Device: iPhone 3G
  • My Computer: Linux
Re: iPhone 3G BB 06.15.00 Whited00r 6 Stuck On Emergency Call Screen
« Reply #1 on: December 27, 2013, 06:15:19 PM »
Welcome to the forums :)

What iOS version is your device running at the moment? Whited00r 6 I'm guessing, right?
Can you check your baseband version using the method that uses f0recast from the thread linked below?
WD 6: Tips to Quickly Solve your Problems/Bugs & Get Answers FAST!



I'm guessing that's the cause of the problem, which then if it is you will have to restore back to 4.2.1 and then downgrade the baseband and then restore back to whited00r (I'll link to the tutorial if you do need to do that).

Edit:
Also cannot see the screenshots :(  You didn't put them as attachments on your post, only put the file names inside an image tag (which is used for grabbing online images, not uploading images).
Thank you for providing that info though! When you fix the screenshots I'll help you out :)

Offline Exodious

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 9
  • Country: id
  • Whited00r iPhone User
    • View Profile
  • Device: iPhone 3G
  • My Computer: Windows
Re: iPhone 3G BB 06.15.00 Whited00r 6 Stuck On Emergency Call Screen
« Reply #2 on: December 27, 2013, 07:13:07 PM »
I've edited this thread, and there screeanshoot :)

I am using IOS version 3.1.3 (Whited00r Unlocked), Baseband 06:15:00 
« Last Edit: December 27, 2013, 07:16:18 PM by Exodious »

Offline Bruan

  • Feature Developer
  • Administrator
  • SuperHero Member
  • *****
  • Posts: 13082
  • Country: 00
  • Methuselah
    • View Profile
    • Bruan_WD Twitter
  • Device: iPhone 3G
  • My Computer: Linux
Re: iPhone 3G BB 06.15.00 Whited00r 6 Stuck On Emergency Call Screen
« Reply #3 on: December 27, 2013, 07:19:36 PM »
I've edited this thread, and there screeanshoot :)

I am using IOS version 3.1.3 (Whited00r Unlocked), Baseband 06:15:00

You need the baseband 05.13.04 or lower. You can downgrade it by this method:
Tutorial - Downgrade iPhone 3G Baseband

Offline Exodious

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 9
  • Country: id
  • Whited00r iPhone User
    • View Profile
  • Device: iPhone 3G
  • My Computer: Windows
Re: iPhone 3G BB 06.15.00 Whited00r 6 Stuck On Emergency Call Screen
« Reply #4 on: December 28, 2013, 10:57:18 AM »
You need the baseband 05.13.04 or lower. You can downgrade it by this method:
Tutorial - Downgrade iPhone 3G Baseband

before I put on and I've baseband 6:15:00 wear Ultrasnow unlocked and running smoothly, what if I downgrade its baseband will run smoothly in and out of the emergency call her?


Offline Ahmed Ashour

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 60
  • Country: eg
  • Whited00r iPod iPhone User
    • View Profile
  • Device: iPhone 3G
  • My Computer: Linux
Re: iPhone 3G BB 06.15.00 Whited00r 6 Stuck On Emergency Call Screen
« Reply #5 on: December 28, 2013, 11:11:11 AM »
before I put on and I've baseband 6:15:00 wear Ultrasnow unlocked and running smoothly, what if I downgrade its baseband will run smoothly in and out of the emergency call her?



yes Don't Worry it'll run Smoothly , the BB won't affect in the performance and speed of the device :)

Offline Exodious

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 9
  • Country: id
  • Whited00r iPhone User
    • View Profile
  • Device: iPhone 3G
  • My Computer: Windows
Re: iPhone 3G BB 06.15.00 Whited00r 6 Stuck On Emergency Call Screen
« Reply #6 on: December 28, 2013, 11:23:06 AM »
yes Don't Worry it'll run Smoothly , the BB won't affect in the performance and speed of the device :)

ok thanks man, I'll try to downgrade :)

Offline Exodious

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 9
  • Country: id
  • Whited00r iPhone User
    • View Profile
  • Device: iPhone 3G
  • My Computer: Windows
Re: iPhone 3G BB 06.15.00 Whited00r 6 Stuck On Emergency Call Screen
« Reply #7 on: December 28, 2013, 02:01:38 PM »
You need the baseband 05.13.04 or lower. You can downgrade it by this method:
Tutorial - Downgrade iPhone 3G Baseband

hello admin, I want to downgrade his iPhone 3G but why always appears this inscription "That IPSW is not supported by this version of redsn0w"


Offline Ahmed Ashour

  • Senior Member
  • ***
  • Posts: 60
  • Country: eg
  • Whited00r iPod iPhone User
    • View Profile
  • Device: iPhone 3G
  • My Computer: Linux
Re: iPhone 3G BB 06.15.00 Whited00r 6 Stuck On Emergency Call Screen
« Reply #8 on: December 28, 2013, 04:04:01 PM »
 you need to choose the ORIGINAL Firmware not the WD one in Redsn0w :) !

Offline Bruan

  • Feature Developer
  • Administrator
  • SuperHero Member
  • *****
  • Posts: 13082
  • Country: 00
  • Methuselah
    • View Profile
    • Bruan_WD Twitter
  • Device: iPhone 3G
  • My Computer: Linux
Re: iPhone 3G BB 06.15.00 Whited00r 6 Stuck On Emergency Call Screen
« Reply #9 on: December 28, 2013, 05:35:04 PM »
you need to choose the ORIGINAL Firmware not the WD one in Redsn0w :) !


This is correct! (thanks :) )

You do need to select the stock firmware. However, redsn0w can only downgrade/upgrade the baseband when on iOS 4.  (Which if you are following the downgrade tutorial it will have the firmware that will let you restore).