Author Topic: [Solved] Cydia sub-process script return error?  (Read 20268 times)

Offline leejenshil

  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 180
  • Country: il
  • graphical disianer
    • View Profile
  • Device: iPhone 2G
  • My Computer: Windows
[Solved] Cydia sub-process script return error?
« on: January 23, 2013, 02:10:07 PM »
after a week or two using whited00r i start having sub-process scrip return error and then i have to re-install WD6 and i didn't have this error in WD5

Moderator note: he also posted this in an other duplicate thread so I am merging them:

well, this is third time i'm posting this message, so please do not delete, this post is important.

after a week of using WD6 i get a error that says:

subprocess pre installation script returned error exit status 1

sub -process /user/bin/dpkg returned an error code (1)


this didn't happen in WD5 and when i restore it doesn't happen for a week or so...

the packages installed are:

activator
airplane SBsittings toggle
androidloader
angry birds rio hack
appcake(for ios4.2&lower)
applist
appsync for ios 3.1
apt 0.7 https method
backboard (legacy 3.x)
bigboss icon set
bytafont
cydia installer
cydia translations
daa toggle
dba-tech common
defalut hd sbsettings
dissolve
erica utilities
gravitylockscreen
ifile cracked
ios 3 multitasking
ispeedup
ithemesky
iwhiteboard
libdisplaystack
lockinfo for ios ios3
lockscreen clock hide
mobile substrate
notified legacy
pushfix 2.0 support
repo icons
safari download manager
sbsettings
sbsettingstoggles
serious sbsettings hd
sinful iphone repoprep
slide to unlock killer
source gui
substrate safe mode
theme it
user agent faker
volume boost
volume boost 3.1.2 theme
volume boost x3
volume booster 3/4/5.x
volume booster 4.0
whited00r
winterboard
xsellize scurity




Moderator note: Edited thread title to add relevant keywords as described in  WD 6: Tips to Quickly Solve your Problems/Bugs & Get Answers FAST! Moved the thread to Troubleshooting Forum as it is not a whited00r Bug per say
« Last Edit: February 04, 2013, 03:29:09 AM by PierreP »

Offline Bruan

  • Feature Developer
  • Administrator
  • SuperHero Member
  • *****
  • Posts: 13082
  • Country: 00
  • Methuselah
    • View Profile
    • Bruan_WD Twitter
  • Device: iPhone 3G
  • My Computer: Linux
Re: every while....
« Reply #1 on: January 23, 2013, 07:11:31 PM »
Did you install anything else?  Or change anything system-wise?

Offline leejenshil

  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 180
  • Country: il
  • graphical disianer
    • View Profile
  • Device: iPhone 2G
  • My Computer: Windows
Re: whited00r 6 sub-process script return error?
« Reply #2 on: January 24, 2013, 02:27:43 PM »
i turn off fast multitasking so i can have the one from the repo

but it doesn't matter what i installed because even if i didn't install anything it happened when i tried.

Offline PierreP

  • WD FAQ Maker
  • Administrator
  • SuperHero Member
  • *****
  • Posts: 2026
  • Country: cr
  • Everything is Relative
    • View Profile
  • Device: iPhone 3G
  • My Computer: Windows
Re: Cydia subprocess post-installation script returned error?
« Reply #3 on: January 24, 2013, 05:19:26 PM »
after a week or two using whited00r i start having sub-process scrip return error and then i have to re-install WD6 and i didn't have this error in WD5...

Sounds like a Cydia error, something you installed & nothing to do with whited00r itself IMO.

Web search with: cydia subprocess post-installation script returned error

You did not say what app gives you that error and you probably did not report the complete error code as there should be a number at the end. For example: cydia reported: subprocess post-installation script returned error exit status 255 so how can we help you if you do not describe exactly your problem?  :o

Offline Bruan

  • Feature Developer
  • Administrator
  • SuperHero Member
  • *****
  • Posts: 13082
  • Country: 00
  • Methuselah
    • View Profile
    • Bruan_WD Twitter
  • Device: iPhone 3G
  • My Computer: Linux
Re: whited00r 6 sub-process script return error?
« Reply #4 on: January 24, 2013, 06:20:43 PM »
Actually, did you reboot your device twice after installation?

Offline leejenshil

  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 180
  • Country: il
  • graphical disianer
    • View Profile
  • Device: iPhone 2G
  • My Computer: Windows
third time posting' do not delete. subprocess error
« Reply #5 on: February 02, 2013, 07:18:51 AM »
well, this is third time i'm posting this message, so please do not delete, this post is important.

after a week of using WD6 i get a error that says:

subprocess pre installation script returned error exit status 1

sub -process /user/bin/dpkg returned an error code (1)


this didn't happen in WD5 and when i restore it doesn't happen for a week or so...

the packages installed are:

activator
airplane SBsittings toggle
androidloader
angry birds rio hack
appcake(for ios4.2&lower)
applist
appsync for ios 3.1
apt 0.7 https method
backboard (legacy 3.x)
bigboss icon set
bytafont
cydia installer
cydia translations
daa toggle
dba-tech common
defalut hd sbsettings
dissolve
erica utilities
gravitylockscreen
ifile cracked
ios 3 multitasking
ispeedup
ithemesky
iwhiteboard
libdisplaystack
lockinfo for ios ios3
lockscreen clock hide
mobile substrate
notified legacy
pushfix 2.0 support
repo icons
safari download manager
sbsettings
sbsettingstoggles
serious sbsettings hd
sinful iphone repoprep
slide to unlock killer
source gui
substrate safe mode
theme it
user agent faker
volume boost
volume boost 3.1.2 theme
volume boost x3
volume booster 3/4/5.x
volume booster 4.0
whited00r
winterboard
xsellize scurity




Moderator note: moved the thread from Bug Report as it was not a whited00r bug per say, because of all the tweaks that you made, to the proper Modding whited00r forum: Amateur Developers.

Please keep the forums clean and organized! :D

« Last Edit: February 04, 2013, 03:25:49 AM by PierreP »

Offline JustinCase

  • An Agent of the System...
  • Global Moderator
  • SuperHero Member
  • *****
  • Posts: 3136
  • Country: kp
  • Here since WD 3.x
    • View Profile
    • Whited00rDev
  • Device: iPhone 2G
  • My Computer: Windows
Re: third time posting' do not delete. subprocess error
« Reply #6 on: February 02, 2013, 03:21:28 PM »
What device are you on? When does this error occur?
I get on every now and then to check up
Go ahead and download Whited00r 8 BETA if you haven't yet: http://goo.gl/AFZIUT <------

Offline leejenshil

  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 180
  • Country: il
  • graphical disianer
    • View Profile
  • Device: iPhone 2G
  • My Computer: Windows
Re: third time posting' do not delete. subprocess error
« Reply #7 on: February 02, 2013, 03:33:01 PM »
iphone 2g

what do you mean?

Offline Bruan

  • Feature Developer
  • Administrator
  • SuperHero Member
  • *****
  • Posts: 13082
  • Country: 00
  • Methuselah
    • View Profile
    • Bruan_WD Twitter
  • Device: iPhone 3G
  • My Computer: Linux
Re: third time posting' do not delete. subprocess error
« Reply #8 on: February 02, 2013, 06:58:24 PM »
well, this is third time i'm posting this message, so please do not delete, this post is important.

after a week of using WD6 i get a error that says:

subprocess pre installation script returned error exit status 1

sub -process /user/bin/dpkg returned an error code (1)


this didn't happen in WD5 and when i restore it doesn't happen for a week or so...


Last time you posted you said that it was an error with the whited00r6 package, not just a generic error... Might have helped if we had known it was a generic error... 
Just because you get an error on whited00r 6, doesn't mean it is a problem with whited00r 6.   Unless cydia specifically tells you it is an error with com.something.whited00r, it isn't related to whited00r.  If it was an error with whited00r 6, you would have gotten that error right away when you tried to install something from cydia. Not after a week. That means that something you installed has an error.  (So, not a whited00r 6 problem, unless, of course, it isn't a generic error and actually does say it is to do with whited00r in cydia). 

Have you actually tried restoring again, then installing one by one the packages?  A screenshot of the error would be nice, because normally it would say before it what the package was (although you might not notice it.)  Cydia would try to reconfigure the package every time you tried to install something else, and in the output of the install, it would say "Configuring SomePackage" (replace that with the package name).  That would help us narrow down what the actual package that is broken is. 

Just off the top of my head, I know that if you installed Ch40s-Utilities from repod00r, you will have issues, and dissolve probably uses an outdated ch40s-utilities.  So remove both of those (or restore and don't install them if you can't remove them).


Offline PierreP

  • WD FAQ Maker
  • Administrator
  • SuperHero Member
  • *****
  • Posts: 2026
  • Country: cr
  • Everything is Relative
    • View Profile
  • Device: iPhone 3G
  • My Computer: Windows
Re: Messing up the System
« Reply #9 on: February 04, 2013, 03:32:33 AM »
well, this is third time i'm posting this message, so please do not delete, this post is important....

Please stop duplicating threads on the same topic. It does not help at all as you are splitting the answers besides cluttering the forum.

Your other thread was not deleted so I am merging them.


I counted 47 apps installed, most of them iOS teaks so any one of them could have messed up something including multiples related to lockscreen and boost for example:

volume boost
volume boost 3.1.2 theme
volume boost x3
volume booster 3/4/5.x
volume booster 4.0

+ a "user agent faker" and the slowing down & battery eater Winterboard!  :o



Offline Bruan

  • Feature Developer
  • Administrator
  • SuperHero Member
  • *****
  • Posts: 13082
  • Country: 00
  • Methuselah
    • View Profile
    • Bruan_WD Twitter
  • Device: iPhone 3G
  • My Computer: Linux
Re: whited00r 6 sub-process script return error?
« Reply #10 on: February 04, 2013, 04:27:13 AM »
Also, looking again, I think whited00r 6 doesnt even have a pre-instillation script. (if it does, its just for the folders setup, nothing that should error).  It has a    post-instillation script, but that isnt what the error is .