International > Ondersteuning in het Nederlands

Problemen met geluidsoutput via oortjes

(1/4) > >>

Stormpie007:
Hey whited00r,

Super dat er een Nederlandse forum gedeelte is gelanceerd op whited00r trouwens!

Ik heb een vraagje en het heeft niet echt met whited00r of jailbreaken te maken, maar ik heb geen zin in nieuwe accounts op andere fora aan te moeten maken, dus doe ik het hier en misschien weten jullie ook het antwoord op deze vraag:

Mijn iPod koptelefoon ingang (of hoe je dat ook noemt) werkt niet zo goed meer, als ik mijn oortjes erin, die net nieuw zijn, dan doet maar één oortje het, en dan ander doet het pas als je het oortje op een bepaalde manier in de ingang moet duwen, maar hele tijd op je snoertje blijven drukken is verre van pretig. Ook gebeurt dit als ik mijn boxen op mijn iPod aansluit met een mp3 link (kabeltje), dus het ligt echt aan de iPod, tevens doen beide oortjes het wel op andere apparaten zoals mijn computer enzo, zonder te hoeven drukken....

Mvg,
Storm

#edit, ik heb de titel wat verduidelijkt (hiddeishier3)

hiddeishier3:
Hallo,

Ten eerste, Welkom op het Nederlandse forum!

Nu het probleem. Heb je toevallig ook een 30-pins accesoire waarmee je audio output hebt? Op die manier kunnen we zien (of horen) of het ligt aan je audio poort of dat het ligt aan de audiochip, een probleem dat eigenlijk nooit voor komt.

Mocht het aan alleen je audio poort liggen, dan zou je voor rond de 30 a 40 euro dat deel kunnen laten vervangen. Ik voeg later nog wel de website van een goede reparatiewebsite toe als dit nodig is.

P.S. Heb je op deze iPod Whited00r staan? En om welke generatie ipod gaat het? De 4gen is namelijk duurder om te repareren.

Stormpie007:
Hey!

Ja ik heb mijn iPod touch 2generatie (8GB) gejailbreaked met whited00r!

Wat bedoel je precies met:
''een 30-pins accesoire waarmee je audio output hebt''

Met vriendelijke groet,
Storm

hiddeishier3:
Ik bedoel een accessoire zoals een speaker Dock of een wekker-radio waarmee je het geluid van je iPod op een speaker kunt laten klinken. Als hier namelijk ook problemen mee zijn kan het liggen aan de geluidschip of aan de firmware. Als het geluid alleen raar doet via de oortjes output kan het zijn dat deze kapot is.

hiddeishier3:
Even nog een kleine update over mogelijke reparatiekosten.
De reparatiekosten zijn hoog als je het door een particulier laat doen. Ik heb gelezen dat het niet lastig is om zelf te doen als je een reparatiegids van ifixit volgd, maar als je het niet aandurft kun je altijd gebruik maken van de volgende website:

http://www.ipod-service.nl/touch2.htm

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version